Търсене
0
Количка
Нови

История на марката - Rocco Barocco

  

Rocco Barocco е роден в Naples, Italy. През 1962 г. той следва в Accademia delle Belle Arti, където учи приложни изкуства, което засилва арт влиянието и разработва таланта му. През 60-те години той започва кариерата си като моден дизайнер в Рим, Италия, където се учи от най-добрите и се подготвя да издаде самостоятелна модна линия. 

През 1968 г. той се присъединява към група дизайнери, за да създават висша мода под лейбъла Barocco до 1974 г., когато те се разпускат. Rocco по-късно отваря собствено ателие и постига неимоверен успех, като печели уважението на мнозина с прекрасния дизайн, за който той дълго жадува. Голяма роля изиграва вече добре разпознаваемият му авангарден стил, благодарение на който той моментално се популяризира.

Rocco Barocco, един от най-обичаните италиански дизайнери, Безспорно вдъхновяващ и креативен, за Rocco няма граници, когато създава спиращи дъха модели за известните личност. Само в няколко думи италианският му перфекционизъм може да бъде описан и те са: взискателност, хумор, дързост и поетично въображение.

Rocco Barocco bags показва истинския естетични италиански стил повече от всяка една марка. Какъвто и да е Вашия стил Вие ще откриете подходящия аксесоар от богатото разнообразие във всяка колекция на марката. Марката помага на всяка а една дама  да покаже нейния автентичен стил предлагайки високо качество в изработката до най малкия детайл. Жената, която носи Rocco Barocco въплъщава истинска класа и съблазъм, тя е знае как да бъде сексуална с нотка хумор и да използва винаги нейния чар.

За новата колекция марката е вдъхновена от фреската на Сафо в Помпей, маестро Barocco представя модата, в която вечната елегантност е представена в дълбочина, отражение и поезия.

Всеобщият култ към културата, аристократизма, независимостта и женствеността, въплътени в характера на Сафо е новата визия на дизайнера за свежа елегантност. 

За RoccoBarocco съблазънта е в новооткритата семплост от фини бродерии и декорации, инспирирани от мозайката на Помпей и образа на древногръцката поетеса. Елегантните нюанси на розово, жълто, зелено, тюркоазено отново от пастелите на Помпей се съчетават със сребърно, златно и вечната класика – бяло и черно.

Както в лиричната поезия на Сафо, визията на Rocco Barocco да съживи отминалите емоциите по-добре от всякога, а древногръцката поетеса е икона и модел за изключителна женственост, уникалност и практичност.